GOSPA OD HOMOSEKSUALACA - STOP HOMOPH ART

STOP HOMOPH ART
ARTISTIC MOVEMENT
Go to content

GOSPA OD HOMOSEKSUALACA   

MAESTRO RAFFAELE CIOTOLA

INTERNAZIONALNI UMJETNICKI SIMBOLICKI RAD POSVECENA HOMOSEKSUALNIM ZRTVAMA UBIJENE POD NAZISMOM.Simbolicki umjetnicki rad Gospa od homoseksualaca nikada nije bila izlozena u zivo.


"Protagonist moga  rada je Marija, koju nisam zelio portretirati u svojoj vjerskoj  znacaju, nego u povijesnom liku  majke, koju sam izabrao kao simbol  neizmjerne ljubavi, jedina u mogucnosti da to  prihvatiti, zaštiti i  pomogne svakog pojedinca bez rezervacije ili razlike. Gospa u stvari u  jednom gestu ne samo zagrli uz sebe Isusa,ma istodobno zagrljava uz sebe  cijelo covjecanstvo raprezentirana zemaljskom  sferom koju drzi u  jednoj ruci. Posebice ,njen pogled pun ljubavi nije usmjeren samo za  njenog sina , ali u isto vrijeme njezina ljubav je za sve sinove koji  zive   homoseksualno stanje i ovdje su zastupljeni simbolima  homoseksualaca i lezbikama koje je pruza Isus.. Za ojacati  vezu izmedu  Gospei i njezine sinove homoseksualce, podigao sam iste  simbole u grb  nad njom, u pratnji boje homoseksualne zastave i dva para buketa. Bas to  cvijece zeli  prenijeti posebnu poruku od dvostrukog znacenja: dok s  jedne strane može odgoditi srecu homoseksualnim brakovima, na  drugu  stranu zele se  sjecati smrti svih homoseksualaca nepravedno i tragicno  nestalih. Ja se odnosim na sve smrti povijesno dokumentirani, ali koji  su bili zaboravljeni predugo, smrti koje su se dogodile  posebno za  vrijeme nacizma i uzrokovane diskriminacijom, strahom od  razlike i  nedostatak znanja da je "homoseksualnost jedno  stanje, a ne izbor. Predugo  u zajednici  su bili  zanemareni "ružicastim trokuti" i cini se da cak i  homoseksualna zajednica danas se je zaboravila. Sa ovim radom,  želim  da se probudi sjecanja na one koji pate i podici svijest svih i da  podsjete protagonist moga rada."


Maestro Raffaele Ciotola roden je u Napulju  17 oktobra 1964 stekao je diplomu umjetnicke zrelosti, a magisterij na  'Državni zavod D' Arte F. Palizzi Napulju 1983. Operni pjevac,  glazbenik, glumac i figurativni slikar,pocinje svoj  umjetnicki put u  1980 s izložbe u Napulju, a zatim postaviti druge  po 'Italiji do 2002.  Medu postignutim nagradama, dobiva zlatnu medalju trijada za Milan u  1980. Njegova samostalna izložba u Tuscia seže do prosinca 2002, kada  izloze prvi put u vijecnici anselmi u viterbo. Od tog trenutka pocinje  njegova bogata umjetnicka produkcija.Back to content